Bereik de optimale waterafgifte, voorkom verspilling

Altijd verzekerd zijn van de gewenste optimale en constante waterafgifte van de eerste tot en met de laatste drinknippel in de gehele stal, onafhankelijk van de ingaande waterdruk? De ECO automatische doorlaat van Impex is hiervoor het antwoord. De Eco-doorlaat wordt gemonteerd op de drinknippels. Het speciale membraam zorgt vervolgens voor een constante waterafgifte van de drinknippel en creëert zo de perfecte waterafgifte van het begin tot het einde van het systeem. 

De Impex ECO-doorlaat is er in drie varianten. Voor de (gespeende) big is er de variant 0,5 l/min. Voor het mestvarken, de beer of niet lacterende zeug is de variant 1,0 l/min het meest geschikt. Als laatste is er de Eco-doorlaat met een doorstroom van 2,5l/min voor de lacterende zeug. Zo is er voor elk type varken een geschikte variant te vinden.

De Impex ECO-doorlaat is getest door de DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft). Deze kwam tot de conclusie dat er nagenoeg een constante waterafgifte is bij uiteenlopende waterdruk. Tevens is er een optimale waterafgifte, met tot wel 75% verschil met standaard drinknippels. Ook is de waterafgifte minder afhankelijk van de manier van activeren van de drinknippel. De Eco-doorlaat is zelfs onderscheiden met een Eurotier Zilveren Medaille voor innovatie!

Met de Impex ECO-doorlaat is er een significante reductie van de waterverspilling wat tevens kostenbesparend werkt. Verder is er een lagere mestproductie en is er sprake van een betere groei als gevolg van een optimale voer/waterratio. Tevens is er door het besparen van water minder medicijngebruik.

Meer weten kijk dan bij Impex op deze webpagina.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer