Voergroep Zuid zoekt nieuwe directeur

Voergroep Zuid moet op zoek naar een nieuwe directeur. Dick Kroot heeft met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. Er is verschil van mening tussen hem en de Raad van Commissarissen over de strategische ontwikkeling van de voercoöperatie.

Desgevraagd wil Jos Mans, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Voergroep Zuid geen nadere mededelingen doen over het vertrek van Kroot. “We zijn een jonge fusiecoöperatie waar allerlei ontwikkelingen gaande zijn op strategische gebied. We verschilden van mening over de te volgen weg. Omdat dat meningsverschil bleef bestaan, hebben we besloten uit elkaar te gaan.”

Voergroep Zuid is op 1 juni 2015 ontstaan uit een fusie van de voormalige coöperaties Boerenbond Deurne, Isidorus-Nederpeel en Boerenbond Helden. Kroot heeft zich ingespannen voor deze fusie. Voergroep Zuid bedankt hem dan ook voor zijn prominente rol bij de succesvol verlopen fusie. Hij werd algemeen directeur van Topholding Voergroep Zuid B.V. en was eindverantwoordelijk voor het gehele concern.

De functie van directeur wordt ingevuld door interim-directeur Alex Verstraeten. Volgens zijn Linkedin-profiel ondersteunt hij als adviseur bedrijven die hun successen willen uitbouwen en hun positie willen versterken.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer