Goede start, hard groeien

Door de overschakeling op geschoonde Premium zeugenvoeders is de melkproductie van de zeugen bij Ad en Loes van de Pas gestegen. Daarbij leren de biggen goed vreten van de zeugen door het gebruik van vloervoedering in het kraamhok. Na spenen vreten de biggen goed door. Ze groeien hard, mede door het gebruik van de premium biggenvoeders. Alles bij elkaar groeien de biggen vanaf de geboorte flink door. Ze halen een levensgroei van 416 gram. Bijna honderd gram boven het Nederlands gemiddelde.

Lees ook: Levensgroei stijgt met 100 gram per dagTekst: John Lamers
Beeld: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer