Aandeel PIC op spermamarkt groeit

De eerste zes maanden van dit jaar verkocht PIC 700.000 doses eindberensperma in Nederland. PIC Nederland verwacht dit jaar 1,4 miljoen doses sperma te verkopen. Hiermee heeft de varkensfokkerijorganisatie een marktaandeel van 30 procent. Drie op de tien zeugen worden bevrucht met PIC-sperma, terwijl vorig jaar de mijlpaal van 21 procent werd bereikt.

Volgens PIC biedt hun sperma een aantoonbaar beter eindresultaat voor de varkenshouder op. Dit komt door hun focus in de fokkerij op hoge gezondheid, efficiënte groei en minder uitval bij een betere vleeskwaliteit.

Via de k.i.-stations Preferent KI en Varkens KI Twenthe wordt sperma van PIC beren uitgeleverd. De PIC Piétrain - PIC408 - is populair onder de varkenshouders. De meer bevleesde PIC408M zorgt voor 67 procent van de totale spermaverkoop. De efficiënte groeier PIC408G is goed voor 31 procent. De relatief nieuwe beer PIC337 vult de rest in (2 procent).
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer