Geen nieuwe opslagregeling varkensvlees

Er komt voorlopig geen nieuwe particuliere opslagregeling voor varkensvlees. EU-commissaris Phil Hogan had in maart nog gesuggereerd dat deze maatregel op korte termijn ingezet kon worden. Op dit moment gaat dat echter niet gebeuren. Volgens de Agrarzeitung is dat toe te schrijven aan het aantrekken van de varkensprijzen en omdat de vleesexport naar China toeneemt. De lidstaen wijzen een opkoopregeling nu af, dat geldt zelfs voor Denemarken en Frankrijk.

Daarnaast komt vanaf medio april 90.000 ton varkensvlees op de markt dat begin dit jaar is opgeslagen. Een nieuwe opkoopregeling zou hiermee in strijd zijn.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer