Keuzes...

Of één van onze kinderen later het bedrijf wil gaan overnemen? Daar ziet het er op dit moment nog niet naar uit. Ze helpen af en toe mee in het weekend of tijdens de vakanties. Ook betrekken wij ze bij onze ontwikkelplannen voor het varkensbedrijf.

Onze kinderen zijn 12, 14 en 16 jaar en gaan allemaal naar de middelbare school. Als alles goed gaat, gaat de oudste volgend jaar studeren. Als ik aan hem vraag wat hij later graag wil worden, raakt hij bijna in paniek. Hij heeft geen flauw idee van zijn toekomstige baan. Op school gaat zijn voorkeur uit naar natuur- en scheikunde. Wel begint zijn toekomst na de middelbare school wat meer te leven als we weer eens een open dag van een Universiteit bezoeken.

Zelf had ik op 16-jarige leeftijd slechts één doel voor ogen: Ik wilde een eigen paard en dan naar de hippische beroepsopleiding in Deurne. Daarom had ik allerlei baantjes om later mijn eigen paard te kunnen kopen. Uiteindelijk ben ik geslaagd voor Instructeur bedrijfsleider. Tijdens mijn studie liep ik stage bij en kocht ik mijn eerste paard van; mijn SCHOONVADER. Dat ik tussen de zeugen terechtgekomen ben, is dus wel aan die hippische opleiding te danken.

Het leven heeft soms verrassende wendingen; lang niet alle paden in je leven zijn te plannen. Daarom ben ik erg benieuwd naar de keuzes en levenspaden van onze kinderen. Ik vind het prachtig om te zien hoe ze zich ontplooien en hun eigen ideeën ontwikkelen. Eerst moeten ze gaan voor plan A omdat uitwijken naar plan B altijd nog kan: Varkenshouder worden! Maar ja, wil je ondernemer worden in de varkenshouderij en succes hebben, dan moet het vak wel helemaal in je genen zitten. En je moet ook wel een klein beetje gek zijn....

Sabine Grobbink
Varkenshoudster

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer