Veel varkenscreaties blijven op stal

Het varken is tijdens carnaval één van de meest prominent aanwezige diersoorten. In vrijwel elke optocht is er wel een praalwagen of loopgroep te vinden die iets met een varken of een op varkens gebaseerde spreuk te maken heeft. Ook vele carnavalsverenigingen ontlenen hun naam aan het varken of onderdelen daarvan. 

Diverse groepen feestende en hossende varkens kwamen dit winderige weekend nog wel in actie. Maar veel optochten zijn op maandag 8 februari afgelast vanwege het stormachtige weer. Andere carnavalsoptochten gaan in gepaste stijl door, maar worden praalwagens geweerd om ongelukken te voorkomen. Net als de varkens blijven de creaties comfortabel op stal.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Partners

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer