Lunchen en leren over gezonde darmen

Een gezonde darmwand is belangrijk om problemen door Streptokokken te voorkomen. De dierenartsen van DAP Horst hebben dat het afgelopen jaar in hun praktijk gemerkt.

Maatregelen die ze op basis van hun ervaringen adviseren zijn bijvoorbeeld om de biggen zo min mogelijk te mengen. Ook andere maatregelen om stress te verminderen, zoals een juten zak als afleidingsmateriaal dragen positief bij. Na spenen blijkt het belangrijk om de voer- en wateropname op peil te houden, zodat de darmwand intact blijft. Want in de darmen zijn veel Streptokokken aanwezig en door beschadigingen van de darmwand kunnen die ziekteverwekkers gemakkelijk in de bloedbaan terecht komen.

Voor varkenshouders die meer willen weten over het belang van een gezonde darmwand, organiseert DAP Horst twee gratis toegankelijke lunchbijeenkomsten. Op zowel dinsdag 19 als woensdag 27 januari tussen 12.00 en 13.30 uur vinden deze plaats. Aanmelden bij DAP Horst is gewenst want vol is vol.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer