Jubileumeditie hogere varkensgezondheid

Voor de tiende keer staat het Praktijksymposium Hogere Varkensgezondheid op de agenda. Het thema is deze keer 'kwaliteit in de keten'. PIC Nederland, Coppens Diervoeding en Boerderij organiseren het op dinsdag 19 januari in de Evenementenhal in Venray.

Om diergezondheid te vergroten staat samenwerking voorop. Daarin is volgens de drie organiserende partijen in de praktijk nog voldoende winst te boeken. Daarom nodigen ze varkensboeren en periferie uit om samen over diergezondheid te praten.

Het programma bestaat uit een informatiemarkt en diverse sprekers. Ruben Decaluwé van Trouw Nutrition gaat in op de biestproductie bij zeugen. Gé Backus, directeur Connecting Agri & Food, vertelt hoe varkens in de toekomst het best te verwaarden zijn. Ook varkenshouders zelf komen uiteraard aan het woord.

Tijdens het symposium wordt ook voor de tiende keer de Innovatieprijs 'Varkens gezonder produceren' uitgereikt.  De drie genomineerden zijn:

Koen Wouters, varkenshouder in Bergeijk. Zijn zeugenbedrijf is gebouwd met veel oog voor gezondheid en welzijn. Het innovatieve zit vooral in de combinatie van onderdelen. Op dit moment bouwt hij een nieuwe biggenstal.

Martin van de Peut, varkenshouder in Marknesse. Van de Peut is voorloper als het gaat om het houden van SPF-varkens, met focus op genetica, gezondheid en hoge voerkwaliteit. Resultaten zijn bovengemiddeld.

Janneke Janssens, eigenaar De Snuitgeverij en Varkens.nl. ‘Een leven lang leren’ is het motto van Janneke Janssens. Zij schrijft artikelen en organiseert bijeenkomsten voor varkenshouders gericht op het delen van kennis.

De prestigieuze prijs werd vorig jaar gewonnen door varkenshouder Erik Stegink van Piggy’s Palace

Op deze webpagina staat meer informatie, kunt u zich aanmelden en mag u uw stem uitbrengen op één van de genomineerden. 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer