Glorieuze dag voor fermentatie

Twee memorabele fermentatiesuccessen op 12 november zullen opgetekend worden in de geschiedenisboeken van de varkenshouderij.

De introductie van Ferment+, het fermentatieconcept van Van Asten Group, Weda Holland en ForFarmers vond plaats in Helmond. Dit gebeurde tijdens de bijeenkomst en uitreiking van de Herman Wijffels innovatieprijs.

Het voerconcept dat een boost geeft aan de diergezondheid en het imago van de varkenshouderij viel bovendien in de prijzen. Het publiek stemde massaal voor het fermentatieconcept van de drie samenwerkende partijen. Hiermee sleepten zij niet alleen een prijs van 5.000 euro in de wacht, maar met name de publieke waardering voor het initiatief uit de varkenssector vinden zij een enorme opsteker.

Enkele tientallen kilometers noordelijker (Sint-Michielsgestel) vond op dat moment ook de marktintroductie van het fermentatieconcept van De Heus Voeders plaats. Zo’n 140 mensen waren bij het brijvoersymposium getuige van de presentatie van het keer op keer slagende CombiFerm-concept.

Productmanager Ruud Bens gaf aan ze patent aanvragen op het fermentatieconcept. “Het op een procesmatige en hygiënische wijze ontsluiten van een geschoonde en geperste steriele granenmix zorgt voor een goede draagkracht van het rantsoen. CombiFerm, volledig automatisch fermenteren in drie stappen, levert minimaal 75 cent per afgeleverd varken extra voordeel op. Maar is er restwarmte op een bedrijf over en komt de betere diergezondheid nog meer tot uiting in de groeicijfers, dan is het rendement al snel een euro per dier hoger.”
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer