5-Step Process: Systematische PRRS aanpak

Op basis van ruim 20 jaar ervaring ontwikkelde Boehringer Ingelheim in samenwerking met universiteiten, onderzoekscentra, dierenartsen en varkenshouders een systematische aanpak van PRRS: het PRRS 5-Step Process.

Met het PRRS 5-Step Process kunnen dierenartsen en varkenshouders het toepassen van managementmaatregelen structureren en verbeteren. Resultaat: een eenvoudigere en effectievere aanpak van PRRS. Doordat bij elke stap de varkenshouder en de dierenarts blijven communiceren wordt veel duidelijker wat de mogelijkheden en de daarbij horende verwachtingen voor de PRRS controle zijn.

De stappen van het 5-Step Process:
1. Formuleer doelstellingen
2. Bepaal de huidige PRRS status
3. Begrijp de risico’s en de mogelijkheden
4. Ontwikkel verschillende oplossingen
5. Implementeer én evalueer de gekozen oplossing(-en)

Samen met het 5-Step Process lanceert Boehringer Ingelheim twee nieuwe vaccins tegen PRRS: Ingelvac PRRSFLEX EU voor biggen en ReproCyc PRRS EU voor zeugen en gelten. Ingelvac PRRSFLEX EU vermindert luchtwegproblemen en is het enige PRRS vaccin specifiek ontwikkeld voor biggen. Het kan worden gebruikt voor de actieve immunisatie van biggen vanaf 17 dagen leeftijd.

Met ReproCyc PRRS EU kunnen zeugen en gelten veilig worden gevaccineerd in alle stadia van de dracht. Dit zorgt voor een vermindering van vruchtbaarheidsstoornissen door PRRS zoals vroeggeboorte, zwakke biggen en neonatale sterfte. Bij gevaccineerde zeugen en gelten vindt minder virusoverdracht plaats tussen de baarmoeder en de ongeboren biggen.

Meer informatie over de vaccins en de aanpak

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer