In elf provincies varkens in de kijkerd

Tijdens de negende editie van het Weekend van het Varken is in bijna iedere provincie minimaal één varkensbedrijf te bezichtigen. Voor het eerst zit er op 12 en/of 13 september ook een bedrijf uit de provincie Zeeland bij. Familie De Bakker, Hogeweg 12 in Scharendijke heeft die publieksprimeur.

In totaal zijn 39 varkensbedrijven tijdens het varkensweekend te bezoeken. Op 24 bedrijven zijn de varkenshouders aanwezig om informatie te geven. Op deze bedrijven worden ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Bij Stal ‘Het Beemstervarken’ start het Weekend van het Varken al op vrijdagavond 11 september. Theatermaker Lucas de Man zal dan zijn voorstelling ‘Wij Varkenland’ in de stal opvoeren.

Bijzonder zijn ook de activiteiten op boerderij De Vaartse Hoeve, Vaartweg 131 in Dongen. Tijdens de twee open varkensdagen wordt daar een internationale BBQ-wedstrijd gehouden. Deskundige barbecuers van over de gehele wereld doen mee aan deze wedstrijd. Ook is er een Amerikaanse markt en de jeugdbrandweer van Dongen geeft demonstraties.

Openingsdagen en tijden vindt u op de site Stap in de stal.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer