JSR en Topigs Norsvin starten partnerschap

JSR Genetics en Topigs Norsvin starten een genetisch partnerschap voor de markt in Groot-Brittannië. JSR Genetics wordt daar exclusief distributeur van Topigs Norsvin genetica. De k.i.-activiteiten van AIM UK - onderdeel van het wereldwijde k.i.-netwerk van Topigs Norsvin - worden opgenomen in de k.i.-organisatie van JSR Genetics.

Ook de R&D-activiteiten van JSR Genetics en Topigs Norsvin worden samengevoegd. De internationale activiteiten van JSR Genetics blijven buiten de overeenkomst.

Het fokprogramma van de zeugenlijnen van JSR Genetics draagt voortaan het label ‘powered by Topigs Norsvin’. Dit betekent dat Topigs Norsvin zorgdraagt voor de berekening van fokwaardes en andere zaken rond de fokkerij van zeugenlijnen in Groot-Brittannië.

Bernard Hoggarth, voorzitter van de Raad van Commissarissen van JSR Genetics: “Met deze overeenkomst komen twee vooraanstaande bedrijven in de varkensfokkerij samen met als doel sneller genetische vooruitgang te realiseren. Beide bedrijven blijven zelfstandig. De samenwerking maakt het mogelijk om als JSR Genetics haar klanten in Groot-Brittannië een bredere keuze in genetica aan te bieden."

Directeur Tim Rymer van JSR Genetics voegt toe: “Voor de Britse markt betekent dit dat varkenshouders toegang krijgen tot de modernste genetica en technologieën. Het onderzoeks- en fokkerijprogramma van Topigs Norsvin is één van de grootste en innovatiefste in de wereld. De ontwikkelingen gaan snel en met deze overeenkomst krijgt JSR Genetics direct toegang tot de wereld van genomics."

Martin Bijl, directeur van Topigs Norsvin over het partnerschap: “We zijn verheugd met de overeenkomst met JSR Genetics. Wij staan voor innovatie en vooruitstrevende fokkerij. Dat maakt het mogelijk om hoogstaande research en development te bieden alswel hoogstaande producten. JSR Genetics heeft een belangrijke positie op de Britse markt en biedt zo de mogelijkheid om ons verder te ontwikkelen in Groot-Brittannië."

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer