Verder kijken

Aan het eind van een dag, week, maand of jaar constateer ik telkens weer dat de tijd voorbij vliegt. Gaat de huidige tijd met een continue stroom van kennis en informatie via sociale media echt sneller? Of zijn er gewoon veel meer dingen die onze aandacht vragen?

Volgens mij is het laatste het geval. Er gebeurt namelijk overal ontzettend veel en dus ook in onze prachtige sector. Heel veel veranderingen worden aangejaagd door het zoeken naar de zogenaamde nieuwe ‘verdienmodellen’. Het woord zegt genoeg! Ook ‘marges’ zijn alleen maar te maken als je voldoende ‘body’ hebt en ‘fouten maximaal uitsluit’. Natuurlijk is dit helemaal waar, maar het zijn wijsheden die bij vrijwel elke tak van sport de weg naar succes verlichten.

Gelukkig kun je je ook op andere manieren onderscheiden, zoals door herkenbare kwaliteit te leveren. Conceptueel denken, roept u nu meteen! Exact, want u als varkenshouder gaat namelijk participeren (lees: meedoen) in een nieuw houderij- of vleesconcept. Vertaald is dit een herkenbaar stukje varkensvlees produceren waar een bepaald type consument graag de knip voor wil trekken.

Allemaal prachtig, maar wat je ook doet, doe het met overtuiging. Haal het beste uit jezelf en kijk vooral verder dan de waan van de dag. Daar draait het dan ook allemaal om in de nieuwe rubriek ‘Kees kijkt verder’ in Magazine Varkens.nl. In de eerste bijdrage gaat varkenshouder Kees van der Meijden in op het verdienen van je ‘Licence to Operate’. Kijk, want die vergunning dat ben je uiteindelijk zelf!

Janneke Janssens
Eigenaar Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer