Op de bank

Elke ondernemer zit weleens op de bank. Letterlijk of figuurlijk. Ik wel, in elk geval. Na een week hard werken en nieuwe dingen bedenken. Met de voetjes omhoog en een dubbele Grimbergen ‘on the side’. Dan is de bank een rustplaats, bezinning en lekker relaxed.

Of met een paar andere ondernemers, op de bank bij ons op kantoor aan de houten tafel. Nieuwe strategieën uitwisselen. Afspraken maken of contracten ondertekenen. Dan is de bank de broedplaats voor nieuwe ontwikkelingen en investeringen. En voor discussie ook soms. Een biertje is er dan niet bij, maar soms wel champagne na afloop.

Soms lig ik even op de bank. Figuurlijk. Bij een sparringpartner of adviseur. Of bij mijn haptonoom, die mij scherp houdt in de balans werk-privé. Even stretchen, of juist niet. In elk geval even uit de waan van de dag.

De bank kan ook prima een wandeling zijn met een goed gesprek. En regelmatig zit ik bovenop de bank. En dan vooral op de rekening. Betalen, factureren, administreren, prognosticeren, glimlachen, fronsen. Dan is de bank de keiharde realiteit. Zonder verzachtend kussentje om tegenaan te leunen.

De bank is voor mij een metafoor voor het ondernemerschap. Alle aspecten die je ermee of erop kunt doen, hebben met de ontwikkeling ervan te maken. En daarom presenteren we deze maand voor het eerst in het magazine Varkens.nl de nieuwe rubriek ‘Op de bank met’. Over ondernemen, risico’s nemen, strategie en visie. Het is de bedoeling dat ondernemers uit de hele varkensketen aan bod komen en weer suggesties aandragen voor de volgende maand. De broers Theelen uit Beringe hebben de aftrap verricht.

Janneke Janssens
Eigenaar Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer