Bloedmonitoring

Vijf keer per jaar worden de zeugen en biggen op het bedrijf van Gert en Gersina Tessemaker onderzocht op hun gezondheidsstatus. Tweemaal per jaar gebeurt dit onderzoek voor ResPig, driemaal per jaar voor het monitoringsprogramma van Westfleisch waar hun Duitse klanten de vleesvarkens aan leveren. “Zo krijgen we een schat aan informatie”, vindt Gert. “We kunnen onze klanten goed informeren en weten wat er speelt op ons bedrijf. We hoeven daardoor alleen te vaccineren als dat echt nodig. Daarnaast kunnen we gericht het management aanpassen en de gezondheidsstatus verder verhogen.”Tekst: John Lamers
Beeld: Henk Riswick

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer