Vijf keer per jaar worden de zeugen en biggen op het bedrijf van Gert en Gersina Tessemaker onderzocht op hun gezondheidsstatus. Tweemaal per jaar gebeurt dit onderzoek voor ResPig, driemaal per jaar voor het monitoringsprogramma van Westfleisch waar hun Duitse klanten de vleesvarkens aan leveren. “Zo krijgen we een schat aan informatie”, vindt Gert. “We kunnen onze klanten goed informeren en weten wat er speelt op ons bedrijf. We hoeven daardoor alleen te vaccineren als dat echt nodig. Daarnaast kunnen we gericht het management aanpassen en de gezondheidsstatus verder verhogen.”
Tekst: John Lamers
Beeld: Henk Riswick
Lees ook

Meest gelezen
Blogs

'Drama als motivator gebruiken'
03-07-2025

'Prijzenfestivals lijken gouden greep'
30-06-2025

'Deense discipline, Nederlandse kracht'
26-06-2025
Bedrijf in Beeld
Partners
Stelling
Loading
Nieuws van NieuweOogst.nl

Dierwaardigheid kost tot wel honderdduizenden euro's per bedrijf
Gisteren, 16:00

Zeldzaam grote prijsdaling bij vleesvarkens
03-07-2025