Unox pronkt met 22 ‘Onze boeren’

Varkenshouders liggen aan de basis van vele voedselproducten, zoals de rookworsten van Unox. 70 procent van de hun rookworsten is voorzien van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Het A-merk laat zelfs met trots ‘Onze Beter Leven boeren’ zien aan de consument.

Bij de Gelderse Rookworst en de Extra Magere Rookworst van dit A-merk is de boer die het vlees voor deze rookworst geleverd heeft, online te traceren. Via de website kan de consument de productiecode invoeren en vervolgens kennismaken met een van de 22 varkensboeren. Samen zijn deze varkenshouders goed voor zo’n 90 procent van de 20 miljoen rookworsten die Unox jaarlijks in Oss produceert.

Voor de Scharrel Rookworsten met 2 Beter Leven sterren maakt Unox gebruik van vlees afkomstig van varkensboeren in Schotland. Ook dit is te vinden op de Unox-website.

Moederbedrijf Unilever werkt samen met 225 Beter Leven 1 ster boeren in Nederland. Unilever heeft als doel om in 2020 voor 100 procent gebruik te maken van diervriendelijker geproduceerd vlees.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer