Luchtwassers in theorie en praktijk

Het ‘moeten voldoen’ aan de normen voor uitstoot van ammoniak, fijnstof en geur, leidt al gauw tot de optie van een luchtwasser. De keuze uit het aantal typen en merken luchtwassers is reuze, zegt luchtwasserspecialist bij DLV Gerben de Vries. Het is volgens hem echter niet altijd inzichtelijk in hoeverre tegemoet wordt gekomen aan de wensen van de gebruiker. "Een goede oriëntatie op de plussen en minnen van de verschillende luchtwassers is van groot belang. Het is immers een flinke investering en het is aan de ondernemer zelf om de juiste keuze voor zijn bedrijf te maken."

Om varkenshouders gedegen te informeren organiseert DLV in samenwerking met Varkens op 23 april voor de tweede keer een themadag ‘On the road naar luchtwassers’. Deze editie zal plaatsvinden in Overijssel.

Zelf eisen stellen
Op een centrale plaats krijgen deelnemers algemene informatie over luchtwassers. De Vries: "Waarop dient een ondernemer bijvoorbeeld te letten bij de aanschaf en welke eisen hij kan stellen." 
Daarna gaat de groep deelnemers op excursie naar drie praktijkbedrijven met verschillende types en merken luchtwassers. "Daar krijgen ze informatie van de leverancier en deelt de ondernemer zijn eigen ervaringen."

De themadag over luchtwassers op 23 april start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Opgeven voor deelname is mogelijk tot 14 april. Dit kan bij DLV door een mail te sturen naar secretariaatdier@dlv.nl. De kosten bedragen 75 euro per persoon (excl. btw). 

Meer informatie over deze bijzondere themadag is te verkrijgen via Gerben de Vries (06) 2654 4935 of per mail g.de.vries@dlv.nl.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  12° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer