Doorgronden van luchtwassers

DLV organiseert in samenwerking met Varkens een themadag ‘On the road naar luchtwassers’ op woensdag 25 juni in Overijssel. 

Het ‘moeten voldoen’ aan de normen voor uitstoot van ammoniak, fijn stof en geur, leidt al gauw tot de optie van een luchtwasser. Het aantal typen en merken luchtwassers is de afgelopen jaren flink gegroeid, weet DLV-er Gerben de Vries. Dit maakt het volgens de specialist in luchtwassers lastiger voor varkenshouders om de juiste keuze daaruit te maken. “Te meer daar de wensen van de gebruiker niet altijd centraal gezet worden en het een flinke investering is. Een goede oriëntatie op de plussen en minnen van de verschillende luchtwassers, ook in de praktijk, is daarom van groot belang."

Zelf eisen stellen
Tijdens de themadag krijgen deelnemers op een centrale plek algemene informatie over luchtwassers. De Vries: "Waarop dient een ondernemer bijvoorbeeld te letten bij de aanschaf en welke eisen hij kan stellen."

Daarna gaat de groep deelnemers op excursie naar drie praktijkbedrijven met verschillende typen en merken luchtwassers. "Met name de praktische ervaringen van de ondernemers zijn natuurlijk interessant voor deelnemende varkenshouders."

De themadag over luchtwassers vindt op woensdag 25 juni plaatst, start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. De kosten bedragen 75 euro per persoon (excl. btw).
Opgeven kan tot 4 juni door een mail te sturen naar secretariaatdier@dlv.nl. 

Meer informatie is te verkrijgen via Gerben de Vries (06) 2654 4935 of per mail g.de.vries@dlv.nl.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer