Productiewaarde varkenssector daalt 5%

De productie van de varkenshouderij krimpt in 2014 naar verwachting met 1%. De varkensprijs daalt ook nog eens met 4% ten opzichte van 2013. In totaal neemt de productiewaarde van de varkenssector af met 5%. Dit meldt het ING Economisch Bureau in het Kwartaalbericht Agrarische sector.
Lagere prijzen van diervoeders zullen volgens ING gunstig uitpakken voor de saldi van veehouders in 2014. De gemiddelde voerprijzen zullen zo’n 15% lager zijn dan in 2013. Een saldostijging is ook broodnodig voor varkenshouders. Zowel zeugen- als vleesvarkenshouders realiseerden vorig jaar een minder hoog saldo dan het saldogemiddelde over de periode 2006-1012.
De opbrengsten van varkens zullen dit jaar door lagere kosten verminderen met zo'n 4%. De vleesprijzen staan nu zelfs extra onder druk, zolang het Russische importverbod voor Europees varkensvlees voortduurt. Bij ketenconcepten zijn er volgens ING wel goede mogelijkheden om hogere vergoedingen voor varkensvlees te vragen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer