Diervoederketen bundelt krachten

Op 7 februari is de Federatie Nederlandse Diervoederketen (FND) opgericht. Het is het overlegplatform van alle organisaties in de Nederlandse diervoederketen. De FND houdt zich onder meer bezig met voedsel- en voederveiligheid, issue- en crisismanagement, diervoederwetgeving en onderzoek. Met de vorming van de federatie is de continuïteit van een aantal gezamenlijke activiteiten geborgd die nu worden uitgevoerd via het Productschap Diervoeder.
Bij de FND zijn alle schakels uit de diervoederketen aangesloten, zowel producenten en leveranciers van grondstoffen en diervoeders als gebruikers van diervoeders. De aangesloten leden zijn Nevedi, Hisfa, OPNV, NVG, Het Comité van Graanhandelaren, Vernof, Dufagro, Nefato, VVS en LTO Nederland.

Kernactiviteiten
De nieuwe organisatie heeft een aantal kernactiviteiten. De eerste betreft de interne afstemming binnen de diervoederketen over veiligheid van voedsel en diervoeders en de wetgeving van diervoeders. Daarnaast wil de FND een aantal gezamenlijke programma’s uit gaan voeren. Dit gaat onder meer over het collectief veevoedkundig onderzoek en uniformering van voederwaardering. Ook neemt de federatie activitetien over van het Veterinair Informatie Punt bij de ondersteuning van export van diervoeders, voedermiddelen en –additieven naar derde landen.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer