Schothorst genomineerd voor innovatiedrang

Schothorst Feed Research (SFR) is genomineerd voor het meest innovatieve bedrijf in de provincie Flevoland. Samen met twee andere bedrijven dingt SFR mee naar de Flevopenning 2014. Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, maakt de winnaar bekend op Valentijnsdag 14 februari.

Het onderzoek en de concepten gericht op functionaliteit van diervoeding en duurzaamheid kenmerken het innovatieve karakter van SFR. Daarnaast vindt de organisatie van de Flevopenning 2014 de marktbenadering van SFR als private kennisinstelling, innovatief.

Schothorst Feed Research werkt nauw samen met TOPIGS. Op de locatie van SFR in Lelystad worden 350 zeugen en 3000 vleesvarkens gehouden. Er vindt onder meer onderzoek plaats naar voeding van verschillende genetische lijnen van TOPIGS-varkens. Eind oktober 2012 is het innovatieve onderzoeksbedrijf met hoge gezondheidsstatus in gebruik genomen.

 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  85 %
Meer weer