Varkenshouders geven 2013 een magere 7

Varkenshouders geven het jaar 2013 financieel gezien een 6,7. Dat blijkt uit de jaarlijkse ondernemersenquête van Flynth adviseurs en accountants waaraan dit jaar ruim 100 varkenshouders meededen. Ter vergelijking: het jaar 2012 kreeg een 6,2.
Voor 2014 verwacht 44 procent van de varkenshouders een beter resultaat. Varkenshouders geven gemiddeld een zeven als rapportcijfer voor het vertrouwen in de toekomst van hun bedrijf.

Mest
Van de varkenshouders geeft 41 procent aan dat het kabinet een praktisch uitvoerbaar mestbeleid als prioriteit moet stellen. Daarmee is dit voor de sector de belangrijkste prioriteit. Een krappe meerderheid verwacht dat er uiteindelijk voldoende mestverwerking wordt gerealiseerd in Nederland.
Bijna tachtig procent van respondenten verwacht een mestoverschot op zijn bedrijf. Bijna een derde geeft aan nog niet te weten hoe ze aan de mestverwerkingsplicht gaan voldoen.

Regeldruk blijft zwaar
Het verlagen van de administratieve lasten zou volgens een ruime kwart van de varkenshouders qua prioriteit van het kabinet op plaats twee moeten komen. Ruim de heflt van de varkenshouders geeft aan dat de regeldruk is toegenomen.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer