Skal stelt Encebe onder toezicht

Toezichthouder Skal stelt Encebe onder verscherpt toezicht. Encebe, de dochteronderneming van VION heeft verklaard dat er een eenmalig incident heeft plaatsgevonden, waardoor 11 ton ham onterecht als biologisch is verkocht. Dit maakt het bedrijf vrijdag bekend op basis van een recente melding door klokkenluiders. De vleeswaren zijn verkocht via supermarkten en het food service kanaal.

Skal meldt de overtreding zeer serieus te nemen. “Wij zullen de overtreding nauw onderzoeken om vast te stellen dat het inderdaad om een eenmalige overtreding gaat.” Daarnaast zegt Skal een Tuchtrechtelijke Verklaring aan. Het Skal-tuchtgerecht zal oordelen wat een gepaste sanctie is.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer