Stemming in varkenshouderij verbeterd

De stemming in de varkenshouderij is dit kwartaal verbeterd, dat blijkt uit de Agro Vertrouwensindex van Wageningen UR. De index is een combinatie van de stemming onder ondernemers over de huidige situatie en de verwachtingen voor de komende twee à drie jaar.
De verwachtingen zijn mogelijk beter door de iets hogere vleesprijzen en door de daling van krachtvoerkosten, die zich in 2013 aftekent. De verwachtingen voor de komende twee tot drie jaar zijn iets minder positief.

De stijging van het vertrouwen was het sterkst in de akkerbouw. Ook in de melkvee-en pluimveehouderij steeg de Agro Vertrouwensindex maar in de tuinbouwsectoren daalde deze. In de helft van de sectoren houden ondernemers rekening met negatievere ontwikkelingen de komende twee à drie jaar.
Ondernemers werd ook gevraagd naar eventuele problemen, waar ze op hun bedrijf mee te maken hebben. Gemiddeld over alle sectoren heen, geeft de helft van de ondernemers aan de afgelopen drie maanden problemen in de bedrijfsvoering te hebben gekend.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer