KDV deelt jute doek uit

Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) is gestart met het uitleveren van nestbouwmateriaal voor drachtige zeugen. De komende week worden er ongeveer 100.000 jute doeken verstuurd.

Ook is er een speciale beugel ontwikkeld waarmee het jute materiaal eenvoudig in het hok kan worden bevestigd. De zeugen trekken deze jute zakken uit elkaar en gebruiken de restanten om een 'nest' te bouwen. KDV heeft alle beugels en jute doeken zelf te laten maken.

KDV heeft vorig jaar aangegeven het belangrijk te vinden dat alle zeugen nestbouwmateriaal krijgen voordat zij gaan werpen. Jaap de Wit van KDV: “Wij realiseren ons dat het natuurlijk voor de boer nog steeds een hele klus is om de beugels op alle kraamhokken te monteren.”

Uit onderzoek is gebleken dat zeugen de behoefte hebben om een nest te maken voor zij gaan werpen. Als zij in deze behoefte worden voorzien dan zou dat een positief effect hebben op de gezondheid van zowel de zeug, als dat van de biggen. De Wit: “Uiteindelijk is het ook positief voor de boer.”
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer