Innovatie sleutel strategie Nutreco

Innovatie is een belangrijke strategische sleutel voor Nutreco. Het Boxmeerse bedrijf laat dit zien door fors te investeren in haar Swine Research Centre (SRC) Halfweg, gevestigd in Sint Anthonis. Behalve het implementeren van de nieuwste milieu- en welzijnseisen is het onderzoekscentrum uitgerust met nieuwe technologieën die kwalitatief hoogwaardig onderzoek naar voeding voor zeugen, biggen en vleesvarkens mogelijk maken.

De vernieuwde onderzoeksfaciliteiten ondersteunen Nutreco op vier aandachtsgebieden voor innovatie: gezondheid en welzijn, voerefficiëntie, startende voeropname en precisievoeding. Ontwikkelingen op deze gebieden zullen bijdragen aan een meer duurzame productie van diervoeders. SRC Halfweg is onder andere uitgerust met elektronische voerstations en videobewaking die het mogelijk maken individueel eetgedrag te monitoren. Daarnaast hebben onderzoekers de mogelijkheid wisselende veldomstandigheden te simuleren om vervolgens fysiologisch onderzoek uit te voeren.

SRC Halfweg werd op 19 september officieel geopend door Nutreco’s CEO Knut Nesse. Maar liefst 260 genodigden uit 25 verschillende landen waren hierbij aanwezig. Zij waren getuige van een prachtige openingsact waarbij met drones het bedrijf werd gepresenteerd.

Lees meer:

Lees ook

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer