VION herstructureert Duitse bedrijven

VION Food gaat haar bedrijven in Duitsland herstructureren. Grote regionale locaties in Duitsland worden versterkt, kleinere locaties worden gesloten.

De slacht- en uitsnijbedrijven in Emstek en Zeven in de deelstaat Nedersaksen en in Perleberg in de deelstaat Brandenburg krijgen een centrale rol. VION wil door deze concentratie de efficiëntie verhogen. Kleinere locaties van de business unit Varkens worden afgestoten.

De bedrijven in Kasel-Golzig (VION Lausitz GmbH) en Minden (Atlas-Handelsgesellschaft mbH) sluiten. Deze twee slachterijen verwerken elk 5.000 varkens per week . In de toekomst nemen andere locaties de leveranciers over.
Met deze herstructurering wil VION de ‘sterke regionale verankering van de onderneming binnen de landbouw zekerstellen’. Voor de klanten uit de vleesverwerkende industrie verandert er volgens VION niets.

VION heeft ook besloten dat de productie van diepvries-convenienceproducten op de locatie Wunstorf niet langer deel uitmaakt van de kernactiviteiten. Het verkoopproces voor dit bedrijfsonderdeel wordt de komende dagen in gang gezet.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer