Glijdende varkens wereldnieuws


Wereldnieuws. Dat waren de glijende varkens van Piggy’s Palace in het Overijsselse Bathmen ineens. Tot in het Australische Adelaide aan toe weten ze nu van de ‘Dutch farmer who builds a mudslide for his porkers’.

“Dit hadden we absoluut niet verwacht”, zegt Erik Stegink. En de eigenaar van Piggy Palace in het Overijsselse Bathmen is wel wat gewend. Met zijn –prijswinnende- innovaties en creatieve ideeën haalde hij wel vaker de media, maar dit overtreft alles. “Het mooie is dat hierdoor de varkenshouderij positief in het nieuws komt.”

Gekkenhuis
Het begon met het zwembad dat een nieuwe glijbaan kreeg. “Of ik niet wat met die oude kon, vroegen ze. Eerst wilde ik hem gebruiken als een soort schuilplaats voor de varkens. Maar bezoekers die hier waren voor een tweet and meet-groep zeiden: gebruik hem gewoon als glijbaan.”
Dus plaatste hij het gele gevaarte op een warme dag voor de modderpoel. “Meteen de eerste avond zoefden er al een paar vanaf.” Een journalist van Nieuwe Oogst was bij de tweet and meet-groep en liet een foto maken van de glijdende varkens. Zo ging het balletje rollen.

Komkommertijd
“In de hele regio stond het op de voorpagina, RTL, SBS, Jeugdjournaal, Radio 2, 538. Noem maar op. Het was hier een gekkenhuis. En nog, ik werd vorige week nog gebeld door iemand uit Engeland. Ik dacht eerst nog dat ze een geintje met me uithaalden.”
Met zijn glijbaan heeft Erik Stegink onbewust slim gebruik gemaakt van de komkommertijd. “Het mooie is dat we zo wel ons, gangbare, bedrijf ook op de kaart kunnen zetten.”

Goedkeuring
Het viel hem op dat de reacties eigenlijk alleen maar positief waren. “Ik heb veel leuke mailtjes gekregen en bij bijvoorbeeld Varkens Vandaag waren ze er ook erg enthousiast over. Zelfs Wakker Dier gaf zijn goedkeuring.”
Terwijl de foto’s en filmpjes van zijn glijdende varkens de wereld over gaan, gaat de familie Stegink weer over tot de orde van de dag. De zomer van 2013 zullen ze niet snel vergeten.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer