Bouwblok 1,5 hectare niet ter discussie

Provinciebestuurder Loet Visschers van de provincie Noord-Brabant maakte tijdens het symposium ‘HET KAN!’ bij de familie Oosterlaken in Beers korte metten met voorstanders van een groter bouwblok dan anderhalve hectare. Agrarische ondernemers hoeven hier voorlopig niet op te rekenen.

Zowel het politieke klimaat als de maatschappelijke druk maken dit niet mogelijk. Visschers: “Wij zijn ons terdege van bewust dat de agrarische sector enorm belangrijk is voor Nederland. Maar dit betekent niet dat we de sector ongebreideld kunnen laten groeien.” Opmerkingen dat de maatschappij beheersbaarheid op bedrijfsniveau belangrijker vindt dan een vastgesteld oppervlaktemaat wuift Visschers vastberaden weg. “Eerst moet de sector maar eens bewijzen duurzaam en veilig te kunnen produceren. De sector moet een groter bouwblok verdienen, en dat is nu niet het geval.”

Visschers gaf wel aan te werken aan een snellere vergunningverlening. “Het is ronduit slecht dat deze procedures zo lang duren. De agrarische sector heeft hier absoluut een punt en het recht de overheid op haar verantwoordelijkheid aan te spreken.”
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer