Compjoeter

Iedere dag van vier tot vijf uur is het computertijd. Ja, een moeder voert soms noodgedwongen regels in om de aanhoudende vragen te beperken. De vragen om te mogen computeren en achter welke computer gingen de hele dag door. Toen het onderhandelen daarover maar doorging, zette ik er een punt achter. Regels stellen. Duidelijk zijn. Een schema met namen, tijden en computers werd geboren. Het helpt echt! Het begint nu een paar minuten voor vier: “Mahaaam, wil jij het wachtwoord intypen?”
Spelletjes, sociale media, wikipedia, alles ligt voor het oprapen. Mijn kinderen hebben het niet van vreemden, ze zien hun moeder ook veel achter de computer zitten. Even twitter en facebook checken.
‘Bliep’ een mailtje: Een afspraak voor het proeven van kruiden voor bij het Vair vlees (daarvoor willen we alleen de allerbeste) wordt verplaatst naar volgende week. Fijn want ik ben te verkouden om iets te proeven…
‘Tring’ een telefoontje van Ronald: “Ik volg je via sociale media, dus ik ben wel op de hoogte. Het gaat goed met jullie Vair Varkenshuis, niet? Wat ik even wilde zeggen: veel succes bij het ZLTO-congres, met de initiatiefprijs. Ik heb op jullie gestemd.”
‘Ping’ een berichtje van Judith via facebook: “Wow wat een leuk filmpje.” Ik klik natuurlijk dat ik het leuk vind dat ze zo reageert! Met een schuin oog (ahum) zie ik vijf nieuwe ‘vind ik leuks’ voor de Vair pagina.
‘Bliep’ een whatsappje: Anja (die sinds kort bij ons werkt) stuurt foto’s van tegels voor in de toiletten van het Vair Varkenshuis. Of ik die iets vind? Jawel, want Anja heeft smaak!
‘Ping’ een tweetje: “Ja doe ik.” Collega-varkenshouder Jan Vogels reageert op mijn uitnodiging om eens te komen kijken in de stal en koffie te drinken. Leuk, enthousiaste mensen die zo reageren.
‘Bliep’ een mailtje via Linkedin: of ik wil linken met Patrick van de Rijdt? Ja, tuurlijk wil ik dat.
‘Tring’ een telefoontje van Peter: “de beer komt maandag.” Een speciale dekbeer, geselecteerd op vleeskwaliteit, mag zich gaan uitleven met de dames. Puur natuur. “Dank je, Peter!”
'Wheheee' de babyfoon. De babyfoon? Ja, Loek is weer wakker. Hij krijgt voorrang boven alle blieps en pingen.

Als ik terugkom met Loek in mijn armen, zie ik een briefje liggen. Het is van een van de kinderen aan een van de andere kinderen (ja ik blijf discreet). “Jij bent stout, dus je mag vijf weken niet aan de compjoeter,” staat er.

Oei, dat is een zware straf.

Ik wens je een fijne kerst en een gezond en Vairrassend 2013 vol met veel leuke berichtjes!

Marijke Nooijen

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer