Korting AH voorlopig niet van de baan

De korting die Albert Heijn haar leveranciers wil opleggen is voorlopig niet van de baan. “We zijn daarover met onze leveranciers in gesprek,” aldus een woordvoerster van AH. Ze laat weten dat de korting ook op een andere manier kan worden ingevuld. “Daar ga ik verder niets over vertellen, dat is iets tussen ons en de leveranciers.”


Albert Heijn liet eerder haar leveranciers per brief weten twee procent minder te gaan betalen voor geleverde producten. De kortingseis van de supermarktketen zorgde voor veel ophef. Dat was aanleiding voor de LTO en NAJK om met AH om rond de tafel te gaan zitten.


Het gesprek tussen LTO, NAJK en AH ging echter niet over de kortingseis, maar over verduurzaming. “Er is niet één boer die een brief met een kortingseis heeft gekregen. Een korting is iets tussen de leveranciers en AH,” vertelt ook Paula Legen, woordvoerster van LTO.


Uitkomst van het gesprek is dat AH en LTO Nederland rondetafelgesprekken gaan houden over de relatie tussen supermarkten en primaire producenten. Volgens Wyno Zwanenburg van de NVV is dat al de zoveelste keer dat er met AH gepraat wordt. “Het wordt tijd dat we gas geven. AH zegt het een en doet vervolgens toch het ander,” aldus Zwanenburg.


De NVV probeert samen met andere voedselproducenten alle kortingen in beeld te brengen. “We sturen een brief naar alle leveranciers met het verzoek ons op de hoogte te stellen. Onze ogen zijn ook gericht op de Jumbo. Die zijn geen haar beter dan AH.”


De AH en LTO geven een onafhankelijk onderzoeksinstituut, waarschijnlijk het LEI de opdracht om daar een analyse van te maken. Vanuit deze analyse wordt een agenda vastgesteld voor de ronde tafelgesprekken.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer