Jaarverslag Pigture Group

Pigture Group, de moedermaatschappij van TOPIGS en Varkens K.I. investeerde in 2011 € 13,5 miljoen, dat is veel meer dan andere jaren. Er is geïnvesteerd in de infrastructuur en kwaliteit van de fokkerij, o.a. door de inzet van individuele voerstations en extra metingen van bevleesdheid met live musce scan technologie. Een van de speerpunten was genomic selection. Dat zal het de komende jaren blijven, want daarmee kan de Pigture Group waarde blijven toevoegen aan de productieketen.


Het resultaat van Pigture Group heeft in 2011 onder druk gestaan. Pigture Group realiseerde in 2011 een omzet van € 97,5 miljoen, dat was in 2010 € 92,1. De winst daalde daarentegen van € 2,1 naar € 0,3 miljoen. Door duur voer en lage vleesprijzen werd met name in Noordwest en Zuid Europa minder geïnvesteerd en stopten bedrijven. In andere markten deed TOPGIS het duidelijk beter. In landen als China en Rusland steeg de omzet en winst aanzienlijk.


In het jaarverslag laat Pigture Group zien welke activiteiten de fokkerijorganisatie nog meer onderneemt in de verschillende werkvelden waarin zij actief is.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer