Stampen op de pedalen

Mijn vader heeft kanker en zijn gevecht tegen deze ziekte inspireert mij om aan Alpe d’HuZes deel te nemen! “Ik kende BIG Challenge natuurlijk al vanuit de varkenssector. Ons pap heeft nog gefietst met Herman Houweling, de oprichter. Dit jaar werd team Neue Bundesländer opgericht en vroegen ze mij om mee te fietsen. Na een dag bedenktijd was ik om.


In 2010 is bij mijn vader - Henry van Asten - darmkanker met uitzaaiingen naar de longen geconstateerd. Darmoperaties en chemo’s volgden. Hij lag 125 dagen in het ziekenhuis. Je kunt wel zeggen dat mijn vader de strijd met deze ziekte volledig is aangegaan, met mijn moeder aan zijn zijde.


Mijn ouders begonnen in 1974 met een varkensbedrijf in Helmond. Het bedrijf is nu uitgegroeid tot een internationale onderneming met vestigingen in Helmond, Sterksel, Horst en in het Duitse Nordhausen, Gommla, Uthleben en Neumark. Een familiebedrijf dat investeert in de economische en ecologische kringloop. Naast varkens hebben we ook schapen, zoogkoeien, zonnecellen en een biogasinstallatie. We maken meer groene stroom dan we gebruiken op de bedrijven en zijn op deze manier CO2-neutraal. Ik werk en woon zelf voornamelijk in Duitsland. Elke zondagavond rij ik naar Duitsland en donderdagavond weer terug naar Nederland. Zo verdeel ik mijn tijd.


Bijzonder is hoe mijn ouders met hun leven en in het bijzonder met de ziekte van mijn vader omgaan. Ze willen niet van alles nog inhalen, nog doen voordat.. Ze hebben gedaan wat ze willen. Altijd al.


Ons pap managet zijn ziekte zoals hij dat ook bij zijn bedrijven doet; positief en met volle kracht vooruit. Kop in de wind en stampen op de pedalen, anders kom je er niet. Daar ben ik erg trots op. Zijn ongelofelijke prestatie is voor mij een inspiratie om deel te nemen aan Alpe D’HuZes.”
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer