Samenwerking TOPIGS en Schothorst Feed Research

TOPIGS en Schothorst Feed Research gaan samenwerken. Schothorst Feed Research gaat in haar stallen onderzoek doen voor TOPIGS. De informatie die wordt verkregen, wordt gebruikt voor het fokprogramma van TOPIGS. Hiermee neemt Schothorst Feed Research de taken over van het TOPIGS proefbedrijf in Beilen. De onderzoekstaak van dit varkensbedrijf vervalt en het bedrijf zal worden verkocht.

De samenwerking is mede mogelijk doordat momenteel de varkensstapel en de onderzoekmogelijkheden bij Schothorst Feed Research worden uitgebreid. “Voor ons schept de samenwerking de mogelijkheid om ook onderzoek te doen naar verschillen in behoeften bij verschillende genetische lijnen,’’ aldus Marcel Hakkaart, directeur van Schothorst Feed Research. “Dat versterkt onze positie als internationaal erkend kenniscentrum.’’

Schothorst Feed Research heeft jarenlange ervaring met het nauwkeurig registreren van kenmerken en prestaties. “Door de samenwerking met Schothorst Feed Research zijn we in staat efficiënt gegevens te verzamelen,’’ aldus technisch directeur Hans Olijslagers van TOPIGS. “Onze onderzoeksvraag is goed te combineren met de activiteiten van De Schothorst.’’

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer