Frievar komt met antibioticumvrij varken

Frievar varkenshouders komen na andere Nederlandse initiatieven nu met een eigen concept: het Frievar4Quality varken. De initiatiefnemers willen zich met het Frievar4Quality varken onderscheiden op vier kwaliteitsaspecten: gezondheid, zorg, welzijn én smaak.

Met verschillende maatregelen op het gebied van bedrijfsvoering, zorg en gezondheid streeft Frievar naar gezonde varkens. Met als resultaat zo min mogelijk antibioticagebruik en waar nodig alleen op individueel niveau.

Antibioticumvrij
Binnen de groep kwaliteitsvarkens valt een select aantal daarom onder de noemer Frievar4QualityBest: een antibiotcumvrij varken. Bij deze varkens krijgen zeugen en biggen alleen in individuele gevallen en op advies van de dierenarts antibiotica. Deze dieren worden vervolgens apart gezet. Tijdens de groeiperiode hebben de 'QualityBest' varkens geen antibiotica gehad, belangrijk in het gevecht tegen resistente bacteriën. 

Op dit moment is Frievar in overleg met verschillende partijen om het Frievar4Quality varken sterker in de markt te zetten. 

Meer informatie over het Frievar4Quality varken is te vinden op de site van Frievar

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer