Witlox Fokvarkens

Witlox Fokvarkens is een modern kernfokbedrijf met 470 zeugen en 2000 opfokzeugen in Haaren, Noord-Brabant. Sinds 1960 zijn wij, als familiebedrijf, actief met het fokken van hoogwaardige fokvarkens.

Verantwoord maatschappelijk ondernemen staat bij ons hoog in het vaandel. Onze speerpunten zijn kwaliteit, hoge gezondheidstatus, robuuste zeugen en dierwelzijn.

Strenge selectie, 50% vervangingsbeleid en groepshuisvesting 
Onze TOPIGS-20 fokgelten zijn een kruising tussen de N-lijn (Nederlands Landras) en de Groot Yorkshire Zeugenlijn en kenmerken zich door: 

  • hoge vruchtbaarheid;
  • sterk grootbrengend vermogen;
  • groot aantal vitale biggen per toom;
  • uitstekende moedereigenschappen.

Witlox entreeDoor jarenlange fokervaring hebben onze zuivere N-lijn zeugen een zeer hoog genetisch niveau. Dit hebben we bereikt door een strenge selectie en screening toe te passen. Om een zo groot mogelijke genetische vooruitgang te boeken en topresultaten te behalen, wordt een jaarlijks 50% vervangingsbeleid toegepast. Daarnaast worden de zeugen al jaren in groepshuisvesting gehouden, waardoor een natuurlijke selectie plaats vindt op beenwerk, vitaliteit en sociaal gedrag.

'Biggenweeg'-protocol
Op ons bedrijf werken wij met het TOPIGS ‘biggenweeg’-protocol; dit houdt in dat alle biggen op dag één gewogen en geregistreerd worden. Op deze manier wordt op individueel niveau waardevolle informatie verzameld met betrekking tot bigvitaliteit en het grootbrengend vermogen van de zeugen.

Contact met de klant
De communicatie met onze klanten is direct en met volledige transparantie. Dit betekent onder andere open en eerlijk communiceren over de gezondheidstatus op het bedrijf door middel van bloedmonitoring.

Nieuw!! Geklimatiseerd transport

Transport is een belangrijke schakel tussen ons bedrijf en de afnemer. De opfokgelten worden daarom vervoerd met een klimaatsgecontroleerde transportwagen die uitsluitend wordt gebruikt voor fokvarkens.

Hiermee wordt de hoge gezondheidsstatus van de fokgelten tot aan de afnemer gewaarborgd.

Bekijk de bedrijfsinformatie van Witlox Fokvarkens op TOPIGS.nl.

Adres:
Witlox Fokvarkens
Belversestraat 31
5076 PW  HAAREN (N-B)
Contactpersoon: René Witlox
Tel: 0411 621 401 
e-mail: info@witloxfokvarkens.nl
Website: www.witloxfokvarkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer