%27PRRS+pak+je+aan+met+een+plan%27
Blog
© Boehringer Ingelheim

'PRRS pak je aan met een plan'

Benjamin Franklin, een van de founding fathers van de Verenigde Staten, zei ooit: 'If you fail to plan, you plan to fail.' Maar mensen kiezen vaak voor incidentele oplossingen en een plan kost moeite.

Als farmaceut krijgen wij bijvoorbeeld vaak te horen dat een vaccinatie voldoende moet zijn om een big zijn leven lang te beschermen. Voor een aandoening zoals circo gaat deze vlieger op. Maar voor PRRS is het een ander verhaal. De eigenschappen van dit virus zorgen er namelijk voor dat er meer wordt gevraagd dan alleen een vaccinatie om het virus op een bedrijf onder controle te houden.

Voor een succesvolle aanpak is het naast vaccinatie net zo belangrijk dat iedereen de biosecuritymaatregelen opvolgt en er wordt gekeken naar dierstromen. Hier weet iedereen sinds corona alles van. Wat we ook van corona hebben geleerd, is dat het opvolgen van maatregelen sterk verbetert als je bekend bent met het nut en het uiteindelijke doel.

Er is een manier om betrokkenen op een bedrijf te veranderen in verantwoordelijken. Neem hen mee in het plan en houd het levend door geregeld een update te geven van de stand van zaken.

Bent u geïnteresseerd in een planmatige aanpak van PRRS? Volg dan de kennissessie op 1 februari waarin Schippers en Boehringer Ingelheim hier verder op ingaan. Misschien is dit de eerste stap naar een plan om PRRS nu eens goed de baas te worden en te blijven.

Sander Bouwman
Senior productmanager Swine bij Boehringer Ingelheim

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer