Met+vroege+PRRS%2Dvaccinatie+antibioticagebruik+verlagen
Partner Zoetis

Met vroege PRRS-vaccinatie antibioticagebruik verlagen

PRRS en MHYO komen op de meeste bedrijven voor. Vroege infecties ontstaan op het moment dat biggen door stress minder weerstand hebben en daardoor vatbaarder zijn voor het PRRS-virus en de mycoplasmabacterie. Zo zijn, na het wegvallen van de maternale immuniteit, het spenen en/of het samenvoegen van biggen belangrijke risicomomenten.

U kunt de biggen al in het kraamhok vaccineren om ze te beschermen voor de risicovolle speenperiode. Recent onderzoek laat zien dat vroeg vaccineren van biggen een gunstig effect heeft op de gezondheid van de vleesvarkens. Dat vertaalt zich in een afname van het antibioticagebruik tijdens de afmestperiode.

Vraag uw dierenarts hoe u ook u directe en indirecte schade door PRRS op uw bedrijf kunt terugdringen.

© Zoetis


Referentie: 1. Meyns T., Vanderzeypen A., Verhaegen A., Vanaken H., Fockedey M., Dewulf J., PRRS MLV vaccination of piglets reduces antibiotic use in fattening pigs, 2020, IPVS

MM-11827a

Over Zoetis

  Bij Zoetis draait het om de diergezondheid. We maken ons sterk om varkenshouder en dierenarts te voorzien van hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins en...

Lees verder »