De+Heus+wordt+partner+van+stichting+Boert+Bewust
Nieuws
© Studio Kastermans

De Heus wordt partner van stichting Boert Bewust

De Heus is de komende drie jaar gouden partner van stichting Boert Bewust. De voerleverancier vindt het belangrijk dat veehouders contact zoeken met hun omgeving. Alleen zo ontstaan een goede dialoog, wederzijds respect en meer betrokkenheid van consumenten bij hun voedsel.

Boert Bewust werkt aan de verbinding van boeren, tuinders en de samenleving in de eigen streek. Dat doet de stichting via een website waarop iedere aangesloten boer en tuinder is te vinden, bedrijfsbezoeken die momenteel online gebeuren, via vlogs of verhalen op sociale media.

'Met onze stichting willen we boeren in hun kracht zetten', zegt Lisanne Oskam, voorzitter van stichting Boert Bewust en deelnemer van Vallei Boert Bewust. Dit kunnen we niet alleen. Daarom zijn we ontzettend blij met De Heus als gouden partner. Een wederzijdse samenwerking die niet alleen ondersteuning biedt op financieel gebied, maar zich vooral richt op het versterken van elkaar.'

Boeren enthousiast maken

'De manier waarop Boert Bewust als organisatie boeren enthousiast maakt om hun verhaal te vertellen, past goed bij De Heus', stelt Michiel Peters, Manager Corporate Affairs bij De Heus. 'Veel mensen staan letterlijk ver weg van de boerderij. We vinden het mooi hoe Boert Bewust de boeren helpt om de deuren van hun bedrijf te openen. Zo laten ze op een praktische manier zien waar hun voedsel vandaan komt. De Heus draagt daar graag een steentje aan bij.'

Hugo Bens, bestuurslid partnerschappen en deelnemer van Land van Cuijk Boert Bewust, is blij dat landelijke partners willen investeren in meer verbinding en betrokkenheid tussen boeren, tuinders en consumenten. 'In de streken werken we met lokale partnerschappen. Samen voeren we graag een open en eerlijk gesprek over de land- en tuinbouw, zodat burgers weten waar hun voedsel vandaan komt.'

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer