Voordelen+van+vroeg+vaccineren
Partner Zoetis

Voordelen van vroeg vaccineren

Het vroeg vaccineren van biggen heeft meerdere voordelen. Varkenshouders die vroeg vaccineren zijn zeer positief over het arbeidsgemak. De jonge biggen zijn namelijk veel makkelijker hanteerbaar dan oudere biggen.

Een ander voordeel van het vroeg vaccineren is dat biggen al voor het spenen zijn beschermd. Dit is te merken aan de prestaties in de biggenopfokperiode. De vroegst mogelijke bescherming van een vaccin hangt af van twee criteria. 1) Vanaf welke leeftijd mag het vaccin worden gebruikt? 2) Hoe lang heeft het vaccin nodig om immuniteit op te bouwen? Het is dan ook goed om uit te zoeken welk vaccin bij de situatie op uw bedrijf past. Bekijk de video voor meer informatie.

MM-09955

Over Zoetis

  Bij Zoetis draait het om de diergezondheid. We maken ons sterk om varkenshouder en dierenarts te voorzien van hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins en...

Lees verder »