Risico+op+PRRS+en+MHYO+verlagen
Partner Zoetis

Risico op PRRS en MHYO verlagen

Biggen worden vaak al jong met een infectie door PRRS en MHYO geconfronteerd. Uit onderzoek (1) blijkt zelfs dat bij een derde van de Nederlandse zeugenbedrijven biggen meteen na het spenen al een PRRS-besmetting hebben.

Bij het spenen van de biggen daalt de weerstand door de stress waardoor biggen gevoeliger zijn voor infecties. Daarom is het belangrijk ze door vroege vaccinatie al voor het spenen te beschermen. Een goede biosecurity, een stabiele zeugenstapel en na het spenen zo min mogelijk tomen met elkaar mengen, helpen om verspreiding van PRRS en M.hyo te beperken en de ziektedruk laag te houden. Bekijk de video van onze dierenartsen voor meer informatie.

Referentie:
1. Zoetis Prevalentieonderzoek CheckPRRS Belgiƫ/Nederland, 2019

Over Zoetis

  Bij Zoetis draait het om de diergezondheid. We maken ons sterk om varkenshouder en dierenarts te voorzien van hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins en...

Lees verder »