Nederlandse+zeugenhouder+die+PRRS%2Dstatus+kent%2C+kiest+vaker+voor+vaccinatie+biggen
Partner Zoetis

Nederlandse zeugenhouder die PRRS-status kent, kiest vaker voor vaccinatie biggen

Zeugenhouders uit Nederland die bekend zijn met de PRRS-status op hun bedrijf vaccineren vaker hun biggen. Dit blijkt uit marktonderzoek dat Agridirect in 2020 uitvoerde onder ruim vierhonderd Nederlandse en Belgische zeugenhouders.

Het aantal zeugenhouders in Nederland en België dat de PRRS-status van hun bedrijf monitort, is ruim 60 procent. Opvallend is dat de zeugenhouders uit Nederland die de PRRS-status kennen, hun biggen vaker vaccineren tegen PRRS dan andere zeugenhouders, 56 procent versus procent. Van de Belgische varkenshouders vaccineert ruim 40 procent de biggen tegen PRRS, onafhankelijk van de kennis van de PRRS-status.

Inzicht in de PRRS-status van het bedrijf kan voor zeugenhouders een stimulans zijn om te kiezen voor het vaccineren van de biggen en is een goede opstap naar het inzicht in het optimale vaccinatiemoment. Hier geldt: meten is weten en actie ondernemen.

Over Zoetis

  Bij Zoetis draait het om de diergezondheid. We maken ons sterk om varkenshouder en dierenarts te voorzien van hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins en...

Lees verder »