Laurens+Hoedemaker+volgt+Goebbels+op+als+voorzitter+COV+en+VNV
Nieuws
© Anoeska van Slegtenhorst.

Laurens Hoedemaker volgt Goebbels op als voorzitter COV en VNV

Laurens Hoedemaker wordt voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Hij volgt Jos Goebbels op die deze zomer met pensioen gaat en vanaf mei zijn werkzaamheden overdraagt.

Hoedemaker (50) is sinds 1 juni 2014 directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Henny Swinkels, vicevoorzitter van de COV, is verheugd over de komst van Hoedemaker als voorzitter. 'Ik ken Laurens als een gedreven, integere en strategische belangenbehartiger met oog voor wat er leeft in de maatschappij en gevoel voor politieke verhoudingen. Zijn netwerken in de politiek, bij de beleidsmakers en in het werkveld zijn van groot belang voor de COV.'

Werkervaring

Aldo van der Laan, vicevoorzitter van de VNV, vult aan: 'Hoedemaker is precies wat wij voor ogen hadden met een nieuwe voorzitter. Zijn veterinaire achtergrond, zijn Haagse werkervaring en zijn ervaring als verenigingsman maken hem zeer geschikt voor deze functie. Ik ben ervan overtuigd dat we in Laurens Hoedemaker een geschikte opvolger van Jos Goebbels hebben gevonden.'

Hoedemaker studeerde diergeneeskunde in Utrecht en was aansluitend van 1998 tot 2006 praktiserend dierenarts. Van 2006 tot 2007 werkte hij als docent-dierenarts aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. In 2007 trad hij in dienst van het ministerie van LNV, waar hij tot 2014 als secretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden werkte.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer