Onderzoek+naar+betere+verzekering+varkensbedrijf
Nieuws
© Varkens Archief

Onderzoek naar betere verzekering varkensbedrijf

Er zijn steeds minder bedrijven die agrarische verzekeringen aanbieden. Daarbij schroeven de verzekeraars die wel op de markt blijven, de eisen voor stallen en de polisvoorwaarden op de onderdelen brandveiligheid, asbest en zonnepanelen steeds verder op. De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) onderzoekt daarom samen met LTO Verzekeringen de mogelijkheden van een nieuwe verzekering.

Door de toegenomen eisen staat de verzekerbaarheid van individuele varkensbedrijven onder druk. De POV wil deze dreiging keren en de positie van de leden op de verzekeringsmarkt versterken. Samen met LTO Verzekeringen heeft de POV het initiatief genomen om de mogelijkheden te onderzoeken van een nieuw verzekeringspakket specifiek gericht op varkensbedrijven.

LTO Verzekeringen heeft eind 2018 een overeenkomst getekend met de Engelse partij Markel International. Met deze overeenkomst plaatst LTO Verzekeringen een nieuwe speler in de agrarische verzekeringsmarkt in Nederland.

Informatie nodig

Om een verzekeringspakket in de markt te kunnen zetten specifiek voor varkensbedrijven, heeft de POV informatie nodig over de huidige verzekeringspakketten van varkenshouders. Samen met LTO Verzekeringen kan er dan worden gewerkt aan een verzekering specifiek voor varkenshouders. Daarmee is een gezonde marktwerking tussen de verschillende aanbieders van verzekeringen en daarmee betere voorwaarden voor de varkenshouders te realiseren.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer