DSM+lijft+Erber+Group+in+en+groeit+als+wereldspeler
Nieuws
© Jos Thelosen

DSM lijft Erber Group in en groeit als wereldspeler

Royal DSM gaat de Erber Group met de hoofdvestiging in Oostenrijk overnemen voor een bedrag van bijna 1 miljard euro. Beide op wetenschap en onderzoek gerichte bedrijven zijn wereldwijd actief op het gebied van onder meer diervoeding, diergezondheid en een duurzaam leven. Op het gebied van risicobeheersing van mycotoxines wordt DSM meteen koploper.

Erber Group's gespecialiseerde diervoeding- en gezondheidsbedrijven, Biomin (dierlijke tak) en Romer Labs (Humane tak), zijn voornamelijk gespecialiseerd in risicobeheer van mycotoxinen, beheer van darmgezondheidsprestaties en diagnostische oplossingen voor voedsel- en voederveiligheid. Met de overname van het familiebedrijf breidt DSM het assortiment uit van gespecialiseerde oplossingen met een hogere toegevoegde waarde.

DSM wordt in een klap leider op de wereldmarkt voor het beheersen van risico's op het gebied van mycotoxinen. Deze schimmelgifstoffen komen voor als gevolg van natuurlijke schimmelverontreinigingen in diervoeders en bedreigen de gezondheid van zowel dieren als mensen. De markt voor bescherming tegen de schadelijke gevolgen van mycotoxinen groeit snel. Onder meer om de prestaties van landbouwhuisdieren te kunnen beheren en verder te verbeteren.

Biomin's heeft de meest wetenschappelijk geavanceerde mycotoxinebescherming qua producten en technologie die er is. Biomin is ook een belangrijke producent van fytogene en probiotische voedingsalternatieven voor antibiotica. Zo kan DSM de positie in de snelgroeiende wereldwijde van markt eubiotica voor het verbeteren van de darmgezondheid van dieren aanvullen en versterken.

980 miljoen euro

De waarde van de transactie, 980 miljoen euro, vertegenwoordigt ongeveer veertien keer de winst van de Erber Group. Romer Labs vormt ook een aanvulling op het aanbod van DSM op het gebied van menselijke voeding en gezondheid aan klanten in de voedingsindustrie. Sanphar en EFB, die 7 procent van de totale verkoop van Erber Group vertegenwoordigen, zijn niet inbegrepen in deze transactie. De transactie, die onder de gebruikelijke voorwaarden blijft, zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 worden afgerond.

Met ultramoderne onderzoeks- en productiefaciliteiten en ongeveer 1.200 werknemers over de hele wereld, is de overname van Erber Group een unieke strategische kans voor DSM.
De multinational met haar hoofdkantoor in Heerlen versterkt de expertise en reputatie als een toonaangevende leverancier van oplossingen voor diergezondheid en voeding voor de productiviteit en duurzaamheid van landbouwbedrijven. Met nadruk op emissiereductie, voerefficiëntie en een beter gebruik van water en land.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  40 %
Meer weer