Laat+PRRS+uw+resultaten+niet+verzieken
Nieuws Zoetis

Laat PRRS uw resultaten niet verzieken

PRRS is een veelvoorkomend probleem tijdens de biggenopfok.
Uit onderzoek blijkt dat het PRRS-virus vaak al in de kraamstal aanwezig is en zich na spenen en vermengen snel verspreidt binnen een koppel biggen.



De afgelopen jaren is de aanwezigheid van PRRS op Nederlandse varkensbedrijven onderzocht.
Hierbij zijn bij ruim 100 vermeerderingsbedrijven biggen tijdens de opfok onderzocht op PRRS.
2/3 van de zeugenbedrijven kampte met een PRRS-infectie bij de biggen. De economische gevolgen hiervan zijn groot. Uit onderzoek is gebleken dat PRRS zich tijdens de biggenopfok snel verspreidt, met daarna vaak grote nadelige gevolgen in de vleesvarkensstal.

Een bewuste aanpak van de interne en externe bio veiligheid in combinatie met de juiste bescherming door opbouw van immuniteit zorgt dat PRRS geen kans krijgt tijdens de biggenopfok. Zoetis heeft een lezing ontwikkeld waarin een specialist u in een uur bijpraat over de laatste onderzoeken en ontwikkelingen met betrekking tot PRRS en PRRS-bescherming.



Wilt u meer weten over de lezing of wilt u een studieclub lezing organiseren? Kijk dan op www.zoetis.nl. Of neem contact op met Anke Verhaegen, varkensarts en PRRS-specialist bij Zoetis +31 6 53 11 64 77



MM-06906

Over Zoetis

  Bij Zoetis draait het om de diergezondheid. We maken ons sterk om varkenshouder en dierenarts te voorzien van hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins en...

Lees verder »