Vroege+PRRS%2Dinfecties+aantonen
Nieuws Zoetis

Vroege PRRS-infecties aantonen

De resultaten van de Biggenmonitor en het Zoetis PRRS-project hebben laten zien dat PRRS-infecties vaak al in de kraamstal optreden: op ongeveer één op de drie varkensbedrijven is PRRS al bij biggen van 4 weken leeftijd aanwezig. Besmettingen in de kraamstal wijzen op een onstabiele PRRS-situatie en dat zorgt vaak voor (ernstige)gezondheidsproblemen in de stal en een verhoogde kans op infecties door andere ziekteverwekkers (zoals Streptococcen). Het in kaart brengen van een eventuele vroege PRRS-besmetting is dan ook een belangrijke eerste stap in uw aanpak.

In samenwerking met uw dierenarts zijn er verschillende methoden om een PRRS-infectie te bepalen.

Meer over deze methode, dat lees je in het artikel 'Vroege PRRS-infecties aantonen' door varkensdierenarts Anke Verhaegen.

 

 

Over Zoetis

  Bij Zoetis draait het om de diergezondheid. We maken ons sterk om varkenshouder en dierenarts te voorzien van hoogwaardige geneesmiddelen, vaccins en...

Lees verder »