Omslag+en+verandering
Blog
©

Omslag en verandering

Zo snel als de seizoenverandering na een lange prachtige zomer zich aftekent, zo ervaar ik ook de bestuurlijke veranderingen binnen de POV. Na het vervroegd terugtreden van Ingrid en Eric neemt het Landelijk Bestuur haar verantwoordelijkheid. De sterke regio’s vormen de basis, het fundament is sterk. Wellicht sterker dan ooit. Eerder benoemde ik al dat varkenshouders gewend zijn om met extremen om te gaan. Ook de jeugdige POV groeit door opgedane ervaringen. De gelegde basis - mede door de enorme gedrevenheid en inzet van Ingrid en Eric tot stand gekomen - hebben de POV gebracht op het punt waar we nu staan.

Op maandagavond 26 november volgt de Algemene Ledenvergadering. Hier zullen onder andere nieuwe Dagelijks Bestuurders worden voorgesteld. Nieuwe mensen die die verantwoordelijkheid durven te nemen en op te pakken. Juist nu! Linda Janssen-Verriet wordt voorgedragen als nieuwe POV-voorzitter en Eric Stiphout en Wouter Oude Voshaar voor het Dagelijkse Bestuur van de POV.
Enorm goed dat die mensen met ambitie en drive er zijn in de sector. Dat biedt hoop en perspectief voor de varkenshouderij. Een sector die aan veranderingen onderhevig is én zal blijven. Als eenieder dit beseft en het collectief belang voorstaat, vindt de POV haar verdere weg wel.

Toch kan het totale Bestuur dat zeker niet alleen. Dit moeten we samen doen; één voor allen, allen voor één. Laat je als collega-varkenshouder horen: denk en praat mee! Wees daarom van harte welkom bij de aanstaande najaars ALV, maar zeker ook bij de bijeenkomsten in de regio. In die regionale maandelijkse ledenraadplegingen, daar wordt uiteindelijk de basis voor het landelijke standpunt bepaald. De kern van meepraten, meedenken en meebeslissen.

Gezamenlijk veranderingen onderkennen betekent dat we proberen te werken aan oplossingen. Dat gaat niet vanzelf, maar wel beter in gezamenlijkheid. Eenheid sterkt, is nuttig, maar ook bittere noodzaak. Zeker in een tijd waarin continue sectorale veranderingen als gevolg van  maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen invloed hebben op ons werk, ons bedrijf en ons leven.

Eric Holleman
Dagelijks Bestuurslid POV

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer