Wat+is+fiscaal+de+beste+optie%3F
Blog De Heus

Wat is fiscaal de beste optie?

Ook in 2018 tot en met 2020 zullen alle ondernemers bezig zijn met hun toekomstplannen. De kosten die de komende jaren moeten worden gemaakt, bepalen voor de varkenshouders hoe deze plannen er uit zien. Er komen veel vragen binnen over investeringskosten. Wat kost een luchtwasser, wat kost het om asbestdakplaten te verwijderen en nieuwe dakplaten terug te plaatsen?

Als u als ondernemer de fiscale consequenties niet in beeld hebt, kunt u bedrogen uit komen. Heeft u met een fiscalist uw situatie doorgenomen? Wat betekent een staking van bedrijfsactiviteiten voor u? Heeft u gedacht aan de herwaardering van de ondergrond en eventueel uw woning (als dit nog een bedrijfswoning is)? Belastingaanslagen kunnen oplopen tot 350.000 euro. Tevens zal de belastingdienst de Fiscale OudedagsReserve (FOR) gaan bekijken. De bedragen waarover u uitstel van belastingheffing hebt gekregen - volgens de regeling van de oudedagsreserve - worden nu bij uw winst opgeteld.

Misschien is het goed dat u als ondernemer de optie tot een samenwerking met een andere varkenshouder meeneemt. Dit om voor uzelf te komen tot de beste financiële situatie. Dit geldt voor zowel de ondernemer die zijn bedrijfsactiviteiten uit wil breiden als de ondernemer die bedrijfsbeëindiging overweegt.

Rudy van den Heuvel
Verkoopleider Sector Varkens De Heus Voeders

Over De Heus

  De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de...

Lees verder »